10 Bab C-Suite Perlu Dingerteni Babagan Analytics

by Apr 21, 2022Bisnis Analytics, Business Intelligence, Uncategorizedkomentar 0

10 Bab C-Suite Perlu Ngerti babagan Analytics

Yen sampeyan ora tau lelungan akhir-akhir iki, iki ringkesan eksekutif babagan perkembangan ing bidang analytics sing bisa uga sampeyan ora kejawab ing majalah seatback maskapai.

 

  1. Ora diarani Sistem Dhukungan Keputusan maneh (sanajan 20 taun kepungkur). C-Suite Analytics Top 10                                                                                                             Ora nglaporake (15 taun), Business Intelligence (10 taun), utawa malah Analytics (5 taun). Iku Ditemokake Analytics. Utawa, Analytics ditempelake karo AI. Analitis canggih saiki njupuk kauntungan saka pembelajaran mesin lan mbantu nggawe keputusan saka data kasebut. Dadi, ing pangertene, kita bali menyang ngendi kita miwiti - dhukungan keputusan.
  2. Dashboard. Perusahaan progresif pindhah saka dashboard. Dashboards lair saka manajemen kanthi gerakan tujuan ing taun 1990-an. Dashboard biasane nuduhake Indikator Kinerja Utama lan nglacak kemajuan menyang target tartamtu. Dashboard diganti dening analytics ditambah. Tinimbang dashboard statis, utawa malah siji karo drill-through kanggo rinci, AI infused analytics menehi tandha apa sing penting ing wektu nyata. Ing pangertèn, iki uga bali menyang manajemen kanthi KPI sing wis ditemtokake, nanging kanthi corak - otak AI nonton metrik kanggo sampeyan.
  3. Piranti standar. Umume organisasi ora duwe alat BI standar perusahaan siji maneh. Akeh organisasi duwe 3 nganti 5 Analytics, BI lan alat pelapor sing kasedhiya. Piranti macem-macem ngidini pangguna data ing organisasi bisa nggunakake kekuwatan pribadi sing luwih apik. Contone, alat sing disenengi ing organisasi sampeyan kanggo analytics ad hoc ora bakal unggul ing laporan piksel-sampurna sing dibutuhake pemerintah lan lembaga pangaturan.
  4. Awan. Kabeh organisasi sing unggul saiki ana ing awan. Akeh sing wis mindhah data utawa aplikasi awal menyang awan lan ana ing transisi. Model hibrida bakal ndhukung organisasi ing wektu sing cedhak amarga padha ngupaya kanggo nggunakake kekuwatan, biaya lan efisiensi analitik data ing awan. Organisasi sing ati-ati nggawe macem-macem lan nglindungi taruhan kanthi nggunakake macem-macem vendor awan. 
  5. Manajemen data master.  Tantangan lawas dadi anyar maneh. Duwe sumber data siji kanggo dianalisis luwih penting tinimbang sadurunge. Kanthi alat analitik ad hoc, alat saka macem-macem vendor, lan bayangan IT sing ora dikelola, penting kanggo duwe versi siji saka bebener.
  6. Tenaga kerja jarak jauh kene kanggo tetep. Pandemi 2020-2021 nyurung akeh organisasi kanggo ngembangake dhukungan kanggo kolaborasi jarak jauh, akses menyang data lan aplikasi analitik. Tren iki ora nuduhake pratandha saka abating. Geografi dadi luwih dadi alangan gawean lan para pekerja adaptasi kanggo nggarap tim sing kasebar mung kanthi interaksi langsung virtual. Awan minangka salah sawijining teknologi sing ndhukung tren iki.
  7. Ilmu Data kanggo massa. AI ing analytics bakal nyuda ambang kanggo Ilmu Data minangka peran ing organisasi. Isih ana kabutuhan ilmuwan data teknis sing duwe spesialisasi ing coding lan machine learning, nanging AI bisa uga nyepetake kesenjangan skill kanggo analis sing duwe kawruh bisnis.  
  8. Monetisasi data. Ana pirang-pirang dalan ing ngendi iki kedadeyan. Organisasi sing bisa nggawe keputusan sing luwih cerdas luwih cepet mesthi duwe kauntungan pasar. Ing ngarep kapindho, kita ndeleng ing evolusi Web 3.0, upaya kanggo nglacak data lan nggawe online luwih langka (lan mulane luwih larang) kanthi nggunakake sistem blockchain. Sistem sidik jari iki digital aset nggawe wong unik, traceable lan tradable.
  9. Pamrentah. Kanthi faktor gangguan eksternal lan internal sing anyar, iki minangka wektu sing penting kanggo ngevaluasi maneh kabijakan, proses lan prosedur analitik/data sing ana ing babagan teknologi anyar. Apa praktik paling apik kudu ditetepake maneh amarga ana macem-macem alat? Apa prosedur kanggo tundhuk karo syarat peraturan utawa audit kudu ditliti?
  10. Sesanti  Organisasi gumantung marang manajemen kanggo nggawe rencana lan nyetel dalan. Ing wektu sing ora stabil lan ora mesthi penting kanggo menehi visi sing jelas. Organisasi liyane kudu selaras karo arah sing ditemtokake dening pimpinan. Organisasi tangkas bakal ngevaluasi maneh asring ing lingkungan ganti lan mesthi-bener, yen perlu.
CloudUncategorized
MotioPengalaman Awan
MotioPengalaman Awan

MotioPengalaman Awan

Apa Perusahaan Sampeyan Bisa Sinau Saka MotioPengalaman Cloud Yen perusahaan sampeyan kaya Motio, sampeyan wis duwe sawetara data utawa aplikasi ing méga.  Motio dipindhah aplikasi pisanan menyang maya watara 2008. Wiwit wektu iku, kita wis nambah aplikasi tambahan minangka ...

Read More

CloudUncategorized
Siapke Awan
Awan Prep

Awan Prep

Nyiyapake Pindhah menyang Awan Saiki kita ana ing dasawarsa kapindho adopsi awan. Nganti 92% bisnis nggunakake komputasi awan nganti sawetara derajat. Pandemi wis dadi pembalap anyar kanggo organisasi nggunakake teknologi awan. kasil...

Read More