12 Alasan Gagal Ing Analytics lan Business Intelligence

by Muga 20, 2022Bisnis Analytics, Business Intelligence, Uncategorizedkomentar 0

12 Alasan Gagal Ing Analytics lan Business Intelligence

Nomer 9 bisa kaget sampeyan

 

Ing analytics lan intelijen bisnis, ana akeh perkara sing bisa salah. We are, sawise kabeh, looking for versi siji saka bebener. Apa laporan utawa proyek - supaya data lan asil metu konsisten, bisa diverifikasi, akurat lan, sing paling penting, ditampa dening pangguna pungkasan - ana akeh pranala menyang rantai sing kudu bener. Praktek Integrasi Terus-terusan, sing diciptakake dening pangembang piranti lunak lan dipinjam dening komunitas analytics lan intelijen bisnis, minangka upaya kanggo nyekel kesalahan utawa kesalahan luwih awal.  

 

Nanging, kesalahan nyusup menyang produk pungkasan. Kok salah? Kene sawetara alasan alasan kenapa dashboard salah, utawa proyek gagal.

 

  1. Iku bakal luwih cepet.  Ya, iki mbokmenawa bener. Iku bab tradeoffs. Sampeyan luwih milih sing endi? Apa sampeyan pengin cepet utawa sampeyan pengin rampung kanthi bener? Raja Bukit  Jujur, kadang kita dilebokake ing posisi kasebut. Aku butuh ing dina Jumuah. Aku butuh dina iki. Ora, aku wingi butuh. Bos ora takon suwene suwene. Dheweke ngandika suwene kita kudu nindakake. Amarga nalika iku Sales perlu. Amarga iku nalika pelanggan kepengin.    
  2. Iku bakal cukup apik.  Kasampurnan iku mokal lan saliyane kasampurnan iku mungsuhe kabecikan. Ing panemu radar peringatan awal serangan udara ngusulake "kultus sing ora sampurna". Filosofi dheweke yaiku "Tansah ngupayakake militer sing paling apik nomer telu amarga sing paling apik ora mungkin lan sing paling apik nomer loro mesthi telat." Kita bakal ninggalake kultus sing ora sampurna kanggo militer. Aku mikir titik lincah, kemajuan tambahan menyang asil pungkasan ora kejawab ing kene. Ing metodologi Agile, ana konsep Minimum Viable Product (MVP). Tembung kunci ing kene yaiku sregep.  Iku ora mati nalika rawuh lan ora rampung. Apa sing sampeyan duwe minangka titik dalan ing perjalanan menyang tujuan sing sukses.
  3. Bakal luwih murah.  Ora temenan. Ora ing roto dawa. Iku tansah biaya luwih kanggo ndandani iku mengko. Luwih murah kanggo nindakake kanthi bener nalika pisanan. Apik Cepet Murah Venn Diagram Kanggo saben langkah sing dibusak saka kodhe awal, biaya kasebut minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur. Alesan iki ana hubungane karo sing pertama, kacepetan pangiriman. Telung sisi segitiga manajemen proyek yaiku ruang lingkup, biaya, lan durasi. Sampeyan ora bisa ngganti siji tanpa mengaruhi liyane. Prinsip sing padha ditrapake ing kene: pilih loro. apik. Cepet. Murah.  https://www.pyragraph.com/2013/05/good-fast-cheap-you-can-only-pick-two/
  4. Iku mung POC. Ora kaya kita bakal nggawe Proof of Concept iki ing produksi, ta? Iki babagan nyetel pangarepan kanthi tepat. POC biasane diwatesi wektu kanthi tujuan tartamtu utawa kasus panggunaan kanggo ngevaluasi aplikasi utawa lingkungan. Kasus panggunaan kasebut nuduhake pola sing kudu ditindakake utawa umum. Dadi, evaluasi POC, kanthi definisi, minangka irisan pai sing luwih gedhe sing bisa nggawe keputusan luwih lanjut. Iku jarang tau apike sijine POC menyang produksi, apa iku lunak utawa hardware.    
  5. Iku mung sak wentoro. Yen asile salah, performa ora apik, utawa mung ala, mesthine ora bisa lolos menyang produksi. Sanajan iki minangka output interim, nanging kudu katon apik. Pangguna pungkasan lan pemangku kepentingan ora bakal nampa iki. Caveat kasebut, bisa uga ditrima yen iki minangka pangarepan sing wis disetel minangka bagean saka proses kasebut. "Angka kasebut bener, nanging kita pengin tanggapan sampeyan babagan warna ing dasbor." Isih, iki ora kudu ing produksi; iku kudu ing lingkungan ngisor. Kakehan, "iku mung sauntara" dadi niat apik saka masalah permanen.
  6. Iki mung cara aku ngerti.  Kadhangkala ana luwih saka siji jawaban sing bener. Lan, kadhangkala ana luwih saka siji dalan kanggo tekan panggonan. Kadhangkala kita nggawa kabiasaan lawas. Padha mati hard. Gunakake iki minangka wayahe sinau. Sinau cara sing bener. Njupuk wektu. Njaluk tulung.  
  7. Iki cara sing wis mesthi ditindakake. Iki angel didandani lan angel dibantah. Perlu manajemen pangowahan organisasi sing nyata kanggo ngganti proses lan wong sing nindakake. Asring, proyek anyar, piranti lunak anyar, upgrade utawa migrasi, bakal mbukak masalah sing didhelikake. Iku wektu kanggo ngganti.  
  8. Ups, Aku maneh. Ukur kaping pindho, Cut Sepisan Aku tukang kayu lan kita duwe semboyan amarga akeh kesalahane: ngukur kaping pindho lan dipotong sapisan. Aku ngerti aphorism iki. Aku mbaleni dhewe. Nanging, aku isin ngomong, isih ana wektu nalika papanku sithik banget. Apa iki kecerobohan? mbok menawa. Nanging luwih kerep tinimbang ora, iku mung cepet lan gampang. Aku ora butuh rencana. Nanging, sampeyan ngerti apa? Yen aku wis njupuk wektu kanggo tarik metu ing rencana, kemungkinan apik sing nomer wis bisa metu. Potongan sing cendhak banget bisa uga ana ing kertas lan penghapus bakal ndandani. Semono uga ana ing analytics lan intelijen bisnis, rencana - sanajan kanthi cepet lan gampang - bisa nyuda kesalahane.     
  9. Gangguan. Nggoleki nanging ora weruh. Buta ora sengaja. Sampeyan bisa uga wis ndeleng ing video ngendi sampeyan diwenehi tugas apa, kaya count nomer pass basket kanggo siji tim. Nalika sampeyan bingung nindakake tugas sing prasaja kasebut, [SPOILER ALERT] sampeyan ora bisa ngerteni gorila sing mlaku-mlaku ing rembulan. Aku ngerti apa sing bakal kelakon lan aku isih bakal nggawe saksi sing elek yen ana kejahatan. Bab sing padha kedadeyan ing ngembangake laporan. Syarat kasebut njaluk keselarasan sing sampurna piksel, logo kudu dianyari, penafian hukum kudu dilebokake. Aja ngidini sampeyan ngganggu sampeyan nggawe manawa kalkulasi kasebut valid.   
  10. Sampeyan dimaksudake kanggo. Utawa, samesthine kanggo. Paling ora, mesthi dadi pilihan. Thomas Edison misuwur ujar "Aku durung gagal. Aku wis nemu sepuluh ewu cara sing ora bisa. Filosofi dheweke yaiku kanthi saben kegagalan, dheweke dadi siji langkah nyedhaki sukses. Ing pangertèn, dhèwèké ngrancang gagal. Dheweke ngilangi kemungkinan. Dheweke mung nyoba nyoba lan kesalahan nalika kehabisan teori. Aku ora duwe luwih saka sewu paten kanggo jenengku kaya Edison, nanging aku bisa uga duwe pendekatan sing luwih apik kanggo ngembangake analytics utawa laporan. (Aplikasi Paten Thomas Edison kanggo Lampu Listrik Pijar 1882.)
  11. Bodho.  Aja mbantah. Iki ana. Bodho dumunung ing antarane "Sampeyan dimaksudake" lan "Adhuh". Jinis kegagalan epik iki yaiku macem-macem watch-this-hold-my-beer, Darwin Award. Dadi, mbok menawa, kadhangkala alkohol melu. Untunge, ing profesi kita, aku ngerti, dashboard mabuk ora nate mateni sapa wae. Nanging, yen kabeh padha karo sampeyan, yen sampeyan kerja ing pembangkit listrik tenaga nuklir, muga-muga analisa kanthi bener.
  12. Sukses ora masalah. Knievel jahat Stuntman legendaris Evil Knievel entuk bayaran amarga nindakake aksi-aksi sing ora bisa mati. Sukses utawa gagal - apa dheweke macet landing, utawa ora - dheweke entuk cek. Tujuane kanggo urip. Kajaba sampeyan entuk ganti rugi kanggo balung sing patah - Knievel duwe Rekor Dunia Guiness kanggo balung sing paling rusak sajrone umur - sukses pancen penting.

 

 

CloudUncategorized
MotioPengalaman Awan
MotioPengalaman Awan

MotioPengalaman Awan

Apa Perusahaan Sampeyan Bisa Sinau Saka MotioPengalaman Cloud Yen perusahaan sampeyan kaya Motio, sampeyan wis duwe sawetara data utawa aplikasi ing méga.  Motio dipindhah aplikasi pisanan menyang maya watara 2008. Wiwit wektu iku, kita wis nambah aplikasi tambahan minangka ...

Read More

CloudUncategorized
Siapke Awan
Awan Prep

Awan Prep

Nyiyapake Pindhah menyang Awan Saiki kita ana ing dasawarsa kapindho adopsi awan. Nganti 92% bisnis nggunakake komputasi awan nganti sawetara derajat. Pandemi wis dadi pembalap anyar kanggo organisasi nggunakake teknologi awan. kasil...

Read More