Обезбедување на вашиот тим со одржлива предност за аналитика

Motio ги автоматизира досадните административни задачи за БИ и ги рационализира тешките процеси на развој на БИ за да им овозможи на вашите аналитички експерти да се фокусираат на она во што се добри: давање активна интелигенција за деловните менаџери за да им ја дадат целосната слика за нивниот бизнис.

ВНИМАНИЕ MOTIOCI Клиенти

 

Ново издание на MotioCI (верзија 3.2.10 FL9) е достапна за преземање. 

Критични поправки на грешки:

  • Адресира критична ранливост на Log4j2 CVE-2021-45105 со ажурирање на Log4j2 v2.17

Ова е поправка и не е потребно ублажување откако клиентите ќе ја надградат оваа новообјавената верзија на MotioCI. Ако клиентите веќе ги следеа чекорите според нашите КБ статија овде, тие не треба да се надоградуваат за да ги ублажат проблемите. Ако безбедносните барања во вашата организација бараат ажурирање до v.2.17, тогаш ќе треба да се изврши надградбата.

превземи MotioCI 3.2.10 FL9 (Motio потребна е сметка на веб-страница). 

ЗАБЕЛЕШКА: Ова не влијае на ниту едно друго Motio софтвер - MotioPI, MotioCAP, PersonaIQ, Reportcard or Soterre

Motio поддршката е тука за да ви помогне без трошоци со вашата надградба на 3.2.10 FL9  контакт Motio поддршка

Настани и вебинари

Поврзете се со нас!

Дали знаевте дека Премиум поддршката за Gitoqlok е бесплатна?

Ако веќе го користите Gitoqlok, бесплатниот приклучок за Qlik Sense кој верзии на визуелни објекти и скрипти за вчитување податоци директно во вашиот прелистувач, тогаш погрижете се да се регистрирате за премиум поддршка! Тоа е потполно бесплатно!

Премостување на јазот помеѓу Git и Qlik Sense

 

Сакате беспрекорен работен тек со Qlik Sense. Како стигнуваш до таму?

 

Подготвени сте да научите како да го направите вашето искуство со Qlik Sense поефикасно преку автоматизација, истовремено одржувајќи ги усогласеноста и организациските стандарди? Нашите експерти ќе објаснат како да Qlik со доверба без административни оптоварувања или дополнителни трошоци.

Сакаме да ви помогнеме да ги решите вашите тесни грла во БИ! Ајде да се поврземе на еден од овие претстојни настани и вебинари.

решенија

Нашите софтверски решенија ви помагаат да постигнете БИ -успех во Cognos Analytics, Qlik и Planning Analytics, поддржан од TM1.

со Motio® софтвер од ваша страна, ќе добиете ефикасност во вашата работа, ќе го подобрите квалитетот и точноста на информативните средства, ќе ги зголемите перформансите на платформата, ќе постигнете побрзо време на пазарот и ќе добиете контрола над управувањето со процесите.

Аналитика на IBM Cognos

Аналитика на IBM Cognos

Решенија за олеснување на надградбите на Cognos, распоредување, контрола на верзијата и управување со промени, автоматизирање на задачите за тестирање и администрација, подобрување на перформансите, овозможување CAP & SAML и миграција/замена на именски простор.

Qlik

Решенија за контрола на верзиите и управување со промени во Qlik и подобрување на ефикасноста на распоредувањето.

IBM Planning Analytics

Решенија за контрола на верзиите и управување со промени во Cognos TM1 & Planning Analytics, поедноставување на процесот на распоредување, подобрување на административните задачи и управување со безбедносните промени.

Приказни за успешни клиенти

СТУДИИ НА СЛУЧАЈ

Не земајте само збор за тоа. Прочитајте за нашите клиенти и како Motio им помогна да ги подобрат своите платформи за анализа и да заштедат драгоцено време и пари.

Прочитајте го нашиот блог

Прочитај Motio производ „како-до“, најдобри практики на БИ и трендови во индустријата и многу повеќе.

БлогБизнис анализиБизнис разузнавањеCognos AnalyticsЗдравствена заштита Motio QlikНекатегоризирано
Борба против вирусот СОВИД-19 со податоци
Борба против вирусот СОВИД-19 со податоци

Борба против вирусот СОВИД-19 со податоци

Одрекување Не го прескокнувајте овој став. Се двоумам да влезам во овие спорни, често политички води, но ми дојде една мисла додека го шетав моето куче Демиќ. Заработив докторат и оттогаш сум во некоја форма на здравствена заштита или консултации. Во текот на...

Прочитај повеќе

БлогCognos AnalyticsФабрика за надградбаНадградбиНадградба на Cognos
Надградба на најдобрите практики на Cognos Analytics
Дали ги знаете најдобрите практики за надградба на Cognos?

Дали ги знаете најдобрите практики за надградба на Cognos?

Преку годините Motio, Inc разви "Најдобри практики" околу надградбата на Cognos. Ние ги создадовме со спроведување на преку 500 имплементации и слушање на она што нашите клиенти имаа да го кажат. Ако сте еден од повеќе од 600 лица што присуствуваа на еден од нашите ...

Прочитај повеќе