Napa Multiple BI Tools Penting

by Jul 8, 2022Business Intelligence, Kognos Analyticskomentar 0

Napa Multiple BI Tools Penting

Lan tantangan ndasari ing nggawe iku bisa

 

Ana 20 vendor peringkat ing Gartner's 2022 Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms. Swara 10 utawa 15 taun kepungkur, kita wis nonton ayunan pendulum nalika vendor nggabungake, pindhah ing antarane kuadran, lan teka lan lunga. Taun iki, separo ngisor kothak rame karo vendor sing ditantang kanthi "kemampuan kanggo nglakokake".  Gartner Magic Quadrant

 

IBM Cognos Analytics dianggep minangka Visioner. Gartner nganggep Visionaries duwe visi sing kuwat / dibedakake lan fungsi sing jero. Sing misahake saka alun-alun Pemimpin yaiku 1) ora bisa ngrampungake broadsyarat fungsionalitas er, 2) pengalaman customer kurang lan skor pengalaman dodolan, 3) lack ukuran utawa kasekengan kanggo nglakokaké konsisten. IBM CA dipuji amarga AI terpadu Watson lan opsi panyebaran fleksibel.  

 

Bener kanggo Visioner, IBM nawakake a roadpeta kanggo nglamar analytics nang endi wae: "Visi IBM yaiku nggabungake perencanaan, laporan lan analisis ing portal umum"  Kita mikir iki minangka inovasi paling gedhe. Hub Konten Cognos Analytics anyar IBM nggabungake analytics sing beda-beda, intelijen bisnis, sistem manajemen konten lan aplikasi liyane, ngilangi pirang-pirang login lan pengalaman portal.

 

Apa ora ngandika

 

Apa sing ora dikandhakake ing laporan Gartner, nanging divalidasi ing papan liya, yaiku umume perusahaan ngapusi ing vendor Analytics lan Business Intelligence utamane. Sawetara organisasi nggunakake 5 utawa luwih ing wektu sing padha. Ana loro-lorone kanggo duwit receh, Nanging. Ing sisih siji, pangembangan iki bisa dingerteni lan penting. Pangguna (lan organisasi) nemokake manawa ora ana alat sing bisa nyukupi kabeh kabutuhan. Ing sisih liyane saka duwit receh lam.  

 

IT perusahaan wis nyukupi panjaluk pangguna bisnis lan saiki ndhukung macem-macem sistem. Saben alat BI tambahan nambah kerumitan lan kebingungan tambahan. Pangguna anyar saiki ngadhepi keputusan babagan analytics utawa alat BI sing digunakake. Pilihan ora tansah langsung. Kanggo luwih rumit, macem-macem alat, sanajan dituju ing sumber data sing padha, asring ngasilake asil sing beda. Sing luwih elek tinimbang ora duwe jawaban yaiku duwe luwih saka siji lan ora ngerti endi sing bener. 

 

Alat sing tepat kanggo proyek kasebut

 

Masalah kasebut dirampungake karo Cognos Analytics Content Hub. Ayo padha ngadhepi, pasar ora bakal ngidini bali menyang konsep vendor tunggal. Yen alat siji iku obeng, cepet utawa mengko, sampeyan bakal nemokake kuku sing alat sampeyan ora dirancang kanggo ditangani. Tanggal 1 Juni 2022, IBM ngrilis Cognos Analytics Content Hub sing ana ing ndhuwur lan nyedhiyakake antarmuka sing konsisten ing kabeh teknologi sing wis ana. Liwat mlebu siji, kabeh wong bisa ngakses kabeh sing dibutuhake.

 

Industri analytics wis ngomong babagan "jenis paling apik" kanggo wektu sing suwe. Konsep kasebut yaiku tuku alat sing paling apik kanggo proyek kasebut. Pikiran wis ana mung siji proyek lan sampeyan diwatesi mung siji alat. Dina iki ana liyane lan liyane niche pemain. Gartner nempatno 6 saka 20 vendor ing niche quadrant. Sadurunge, iki dianggep kanggo bisnis niche. Saiki, ora ana alesan kanggo nyingkirake pemain khusus yen solusi saka macem-macem vendor bakal nyukupi kabutuhan sampeyan.

 

Keuntungan kanggo nggabungake pirang-pirang platform

 

Ana sawetara keuntungan kanggo bisa nggunakake macem-macem platform lan nampilake pangguna pungkasan kanthi portal siji:

  • wektu. Pira wektu pangguna nggoleki barang? Pangguna pungkasan kudu bisa nggoleki aset, apa laporan utawa analytics, ing sak panggonan. Coba ROI prasaja iki: Ing perusahaan sing ndhukung 5 alat BI kanggo 500 pangguna sing cenderung nglampahi rata-rata 5 menit saben dina nggoleki analisis sing bener. Sajrone setahun, yen analis biaya sampeyan $100/hr sampeyan bakal ngirit luwih saka $3M dening mung duwe siji panggonan kanggo katon.  Sampeyan bisa nindakake analisis sing padha kanggo ngirit biaya wektu ngenteni. Wektu nonton spin kaca jam nambah ing pirang-pirang lingkungan.
  • bebener. Nalika pangguna duwe akses menyang macem-macem sistem sing nindakake perkara sing padha utawa duwe fungsi sing padha, apa kemungkinan pangguna loro bakal teka kanthi jawaban sing padha? Piranti sing beda duwe metadata sing beda. Dheweke asring duwe aturan beda kanggo ngurutake standar. Pancen angel njaga aturan lan petungan bisnis kanthi sinkron ing macem-macem alat. Wangsulane yaiku menehi pangguna siji aset kanthi jawaban sing dipilih, mula ora ana kesalahan.
  • Dipercaya.  Luwih akeh sistem utawa platform sing kudu didhukung organisasi, luwih akeh risiko lan luwih gedhe kemungkinan sampeyan bisa dipercaya kabeh kanggo menehi asil sing padha. Ana risiko duplikat, silo data lan kebingungan. Ngilangi risiko kasebut kanthi ngilangi titik keputusan kasebut saka pangguna pungkasan lan menehi tandha tengen bondho  

 

Sampeyan wis nyoba kanggo mesthekake yen data laporan nuduhake versi siji saka bebener. Pangguna ora peduli saka ngendi data kasebut. Dheweke mung pengin jawaban bisa nindakake tugase. Priksa manawa versi siji saka bebener diwenehi liwat macem-macem alat BI.

 

Cognos Plus Kab

 

Kaya IBM ngobahake rong alat - Cognos Analytics lan Planning - ing atap sing padha, pasar bakal terus ngarepake bisa nggunakake alat apa wae - Cognos, Qlik, Tableau, PowerBI - bebarengan, kanthi lancar. 

 

CloudKognos AnalyticsMotioCI
Motio X IBM Cognos Analytics Cloud
Motio, Inc. Ngirim Kontrol Versi Wektu Nyata kanggo Cloud Analytics Cognos

Motio, Inc. Ngirim Kontrol Versi Wektu Nyata kanggo Cloud Analytics Cognos

PLANO, Texas – 22 September 2022 – Motio, Inc., perusahaan piranti lunak sing mbantu sampeyan njaga kauntungan analytics kanthi nggawe piranti lunak intelijen bisnis lan analytics luwih apik, dina iki ngumumake kabeh MotioCI aplikasi saiki ndhukung lengkap Cognos ...

Read More

Bisnis AnalyticsBusiness Intelligence Data
Cara Ngomong Boss Sampeyan Salah (Kanthi Data Mesthi)

Cara Ngomong Boss Sampeyan Salah (Kanthi Data Mesthi)

Kepiye carane sampeyan ngandhani bos sampeyan yen dheweke salah? Cepet utawa mengko, sampeyan bakal ora setuju karo manajer sampeyan. Mbayangno yen sampeyan ana ing perusahaan "data mimpin". Nduwe alat analitik 3 utawa 4 supaya bisa nyelehake alat sing bener babagan masalah kasebut. Nanging, sing aneh yaiku sampeyan ...

Read More

Bisnis AnalyticsBusiness Intelligence Data
Sampeyan Pengin Kualitas Data, Nanging Sampeyan Ora Nggunakake Data Kualitas

Sampeyan Pengin Kualitas Data, Nanging Sampeyan Ora Nggunakake Data Kualitas

Teaser Nalika pisanan kita ndeleng data? Pertengahan abad rong puloh Minangka penerus Vulcan, Spock 18,000 SM Sapa ngerti? Minangka adoh saka sejarah sing ditemokake, kita nemokake manungsa nggunakake data. Sing nggumunake, data malah ndhisiki angka sing ditulis. Sawetara sing paling awal ...

Read More