Cara Ngomong Boss Sampeyan Salah (Kanthi Data Mesthi)

by Sep 7, 2022Bisnis Analytics, Business Intelligence, Datakomentar 0

Kepiye carane sampeyan ngandhani bos sampeyan yen dheweke salah?

Cepet utawa mengko, sampeyan bakal ora setuju karo manajer sampeyan.  

Mbayangno yen sampeyan ana ing perusahaan "data mimpin". Nduwe 3 utawa 4 alat analitik supaya bisa ngetrapake alat sing bener babagan masalah kasebut. Nanging, sing aneh yaiku bos sampeyan ora percaya data kasebut. Manawa, dheweke percaya sebagian besar data. Bener, dheweke percaya data sing cocog karo pangerten sadurunge. Dheweke sekolah lawas. Dheweke mbaleni mantra, "Yen sampeyan ora njaga skor, mung latihan." Dheweke luwih percaya ususe tinimbang data sing diwenehake. Dheweke wis ing bisnis kanggo menit panas. Dheweke wis munggah pangkat lan wis ndeleng bagean data sing ala ing jamane. Sejujure, dheweke wis suwe ora duwe "tangan" saiki.

Dadi, ayo njaluk spesifik. Apa sampeyan kudu diwenehi kanggo wong iku output saka query SQL prasaja sing nuduhake aktivitas ing ERP Panjenengan. Tujuan sampeyan yaiku nuduhake nilai bisnis kanthi nuduhake jumlah pangguna lan apa sing diakses. Iku dudu ilmu roket. Sampeyan wis bisa takon sawetara tabel sistem langsung. Boss sampeyan dadi CIO lan dheweke yakin manawa ora ana sing nggunakake sistem kasebut lan panggunaan bakal mudhun. Dheweke ngarepake nggunakake titik data kasebut kanggo nggunakake aplikasi analytics anyar kanggo ngganti sing wis ana amarga wong "ora nggunakake". Masalah siji, wong sing nggunakake.

Tantangan yaiku sampeyan kudu menehi data sing langsung nglawan anggapan. Dheweke ora bakal seneng, mesthi. Dheweke bisa uga ora percaya. Apa sing sampeyan lakoni?

  1. Priksa karya sampeyan - Bisa mbela kesimpulan sampeyan. Iku bakal isin yen dheweke bisa nggawe keraguan babagan data utawa proses sampeyan.
  2. Priksa sikap sampeyan – Priksa manawa sampeyan lagi ora presenting data antithetical kanggo pemanggih kang mung kanggo pucuk menyang tembok. Iki bisa uga nyenengake - kanthi cepet, nanging ora bakal mbantu karir sampeyan. Kajaba iku, iku mung ora becik.
  3. Priksa karo wong liya - Yen sampeyan duwe kemewahan bisa nuduhake data karo kanca sadurunge nampilake, lakoni. Aja dheweke golek cacat ing logika lan poke bolongan ing. Luwih becik nemokake masalah ing tahap iki tinimbang sing terakhir.

Bagian Hard

Saiki kanggo bagean hard. Teknologi minangka bagean sing gampang. Iku dipercaya. Iku bisa diulang. Iku jujur. Ora ngemu dendam. Tantangan yaiku carane sampeyan ngemas pesen kasebut. Sampeyan wis rampung PR, saiki kasus sampeyan. Mung kanyatan.

Kemungkinan apik yen sajrone presentasi sampeyan, sampeyan wis nonton dheweke metu saka sudhut mripat kanggo nggoleki pitunjuk. Petunjuk sing ngandhani sampeyan, bisa uga, kepiye dheweke mbukak pesen sampeyan. Petunjuk non-lisan bisa menehi pitutur marang kowe yen sampeyan kudu mlaku adoh utawa malah mlayu. Ing pengalamanku, arang banget, ing kahanan iki, dheweke bakal ujar, "Sampeyan pancen bener, nuwun sewu. Aku ora kejawab tandha rampung. Data sampeyan mbantah aku lan katon ora bisa dibantah. Paling ora, dheweke kudu ngolah iki.      

Pungkasane, dheweke sing tanggung jawab kanggo keputusan kasebut. Yen ora tumindak ing data sing wis presented, iku gulu ing baris, ora Panjenengan. Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngeculake. Iku ora urip utawa pati.

Pangecualian kanggo aturan

Yen sampeyan dadi perawat lan bos sampeyan ahli bedah sing arep amputasi sikil sing salah, sampeyan duwe idin kanggo ngadeg. Utamane yen iku my sikil. Percaya utawa ora, sanadyan, Johns Hopkins ngandika mengkono liwat 4000 kaping minangka taun., Bosses, utawa ahli bedah, umume ditundha lan diwenehi entuk manfaat saka mangu. Pungkasane, kesejahteraan pasien dadi tanggung jawab dokter. Sayange, ahli bedah senior (kaya boss sembarang) duwe tingkat openness beda kanggo input saka Staff téater operasi liyane. Siji panaliten nemokake yen rekomendasi kunci kanggo ningkatake safety pasien ing kamar operasi yaiku komunikasi sing luwih apik.

Kajaba iku, asring ana hierarki ing kokpit lan ana crita kanthi akibat sing mbebayani nalika copilot gagal nelpon pimpinan babagan keputusan sing bisa diragukan. Kesalahan pilot minangka penyebab nomer siji saka kacilakan pesawat. Malcolm Gladwell, ing bukunipun, Outliers, nyritakake maskapai sing berjuang karo rekor kacilakan sing ora apik. Analisis kasebut yaiku ana warisan budaya sing ngakoni hierarki sanajan ing papan kerja sing padha nalika ana bedane umur, senioritas utawa jinis, umpamane. Amarga budaya deferential iki sawetara kelompok ètnis, pilot ora nantang unggul wikan - utawa ing sawetara kasus kontrol lemah - nalika nyudhuk karo bebaya cedhak.

Kabar apik yaiku maskapai kasebut nggarap masalah budaya khusus kasebut lan ngowahi rekor keamanan.

Bonus - Pitakonan Wawancara

Sawetara manajer HR lan pewawancara seneng nyakup pitakonan sing nganggep skenario kaya sing diterangake. Disiapake kanggo njawab pitakonan kaya, "Apa sing bakal sampeyan lakoni yen sampeyan ora setuju karo bos sampeyan? Apa sampeyan bisa menehi conto?" Para ahli nyaranake supaya respon sampeyan positif lan ora ngremehake bos sampeyan. Nerangake carane iku acara langka lan sampeyan ora nganggep iku pribadi. Sampeyan bisa uga nimbang njelasake marang pewawancara proses sampeyan sadurunge obrolan karo bos sampeyan: sampeyan mriksa lan mriksa maneh karya sampeyan; sampeyan njaluk pendapat kapindho; sampeyan nampilake kaya sing sampeyan temokake, nggawe kasus sampeyan, supaya kasunyatane ngomong dhewe lan lunga.

So

Dadi, kepiye sampeyan ngandhani bos sampeyan yen dheweke salah? kanthi alus. Nanging, mangga nindakaken. Bisa nylametake nyawa.

CloudKognos AnalyticsMotioCI
Motio X IBM Cognos Analytics Cloud
Motio, Inc. Ngirim Kontrol Versi Wektu Nyata kanggo Cloud Analytics Cognos

Motio, Inc. Ngirim Kontrol Versi Wektu Nyata kanggo Cloud Analytics Cognos

PLANO, Texas – 22 September 2022 – Motio, Inc., perusahaan piranti lunak sing mbantu sampeyan njaga kauntungan analytics kanthi nggawe piranti lunak intelijen bisnis lan analytics luwih apik, dina iki ngumumake kabeh MotioCI aplikasi saiki ndhukung lengkap Cognos ...

Read More